Kotva
Mapa webu

O školní jídelně

Zobrazeno: 948x

 

Šéfkuchař a jeho tým

 

S příchodem nového školního roku 2021/2022 k nám do školní jídelny nastoupil nový vedoucí školní jídelny, šéfkuchař Jakub Jasenovský. Pana Jasenovského provázela gastronomie již od dětství. Maminka pracovala jako cukrářka a otec zastával pozici šéfkuchaře ve FN Motol, proto byla profesní dráha jasnou volbou. Vyučil se kuchařem na Středním odborném učilišti gastronomie U Krbu a své znalosti v oboru rozšířil ještě studiem Střední gastronomické a hotelové školy v Bráníku, kterou zakončil maturitou.

 

Po škole směřovaly kroky pana Jasenovského do sektoru veřejného stravování, kterému zůstal věrný dosud. V nadnárodní gastronomické společnosti působil 28 let, kde nasbíral celou řadu cenných zkušeností a měl možnost učit se od opravdových profesionálů.

 

Pan vedoucí školní jídelny se řídí motem: „Lepší zapálit svíčku, než nadávat na to, že je tma.“

 

Za své gastronomické vzory považuje svého tatínka, dále vynikajícího francouzského kuchaře Paula Bocuse a v neposlední řadě svého jedinečného mentora Jana Horkého, kapitána národního týmu kuchařů a cukrářů.

 

Účast na několika soutěžích vynesla panu Jasenovskému řadu ocenění. Za své největší úspěchy považuje 1. místo v mezinárodní soutěži kuchařů v grandhotelu Pupp v Karlových Varech v roce 2015 a 2. místo v soutěži o nejlepšího kuchaře za rok 2021 ve společném stravování.

 

Pro pana Jasenovského je však nejdůležitější strávník a jeho spokojenost. Naslouchá přáním, požadavkům a chuťovým preferencím dětí i zaměstnanců školy a snaží se je maximálně promítnout do běžného jídelníčku. Velmi rád experimentuje a zpracovává netradiční ingredience, které ozvláštní klasická jídla a zajímavě obohatí jídelníček.

 

Ve školní jídelně vycházíme vstříc rostoucímu zájmu o bezmasá a vegetariánská jídla denního menu. Významně zpestřujeme a zatraktivňujeme jídelníček. Denně zařazujeme bezmasé a vegetariánské pokrmy, ale i jídla mezinárodní kuchyně. Cílem není vyřazení masa z dětského jídelníčku, ale omezení jeho nadměrného příjmu a uspokojení strávníků, kteří maso odmítají.

 

Děti také poznávají rozmanitost a pestrost světa. Používáme nové ingredience, atraktivní chutě a vůně. Mají možnost ochutnat známá i neznámá jídla např. řecké, čínské, francouzské či italské kuchyně. Recepty jsme upravili tak, aby byly vhodné i pro děti – ne příliš ostré, kořeněné. Světová kuchyně přináší netradiční chutě a zážitek, ale i zdravou stravu – používáme víc ryb, zeleniny a luštěnin.

 

Zároveň považujeme za důležité, abyste Vy, rodiče našich dětí, měli dostatek informací o tom, co se děje ve školní jídelně.

 

Pokrmy pro Vaše děti připravuje náš kolektiv: Jakub Jasenovský, Jana Bartošová, Hana Moravcová, Martina Králová, Martina Havlíčková, Kateřina Nováková, Petra Fialová a Kateřina Baudyšová.

 

šéfkuchař Jakub Jasenovský a jeho tým

Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.